2 Mart 2016 Çarşamba

NİCE KARNAVALI



İlk duyduğumda katılmam lazım dediğim Nice Festivali için 6 ay bekleyip plan yaptıktan sonra nihayet beklenen gün geldi. Lafı çok uzatmadan hazırlık konusundan bahsetmek isterim. Daha Haziran Ayından Pegasus ile biletlerimizi aldık, otelimizi ayarlayıp beklemeye başladık. Derken seyahate birkaç ay kala Pegasus Nice seferlerini iptal ettiğini söyledi. THY den aldığım bilet 300 tl daha pahalıydı bari onu ödeyin dedik hiç sallamadılar. Ona göre erken rezervasyonu Pegasus dan yaparken dikkat... yarı yolda kalabilirsiniz :)





Nice ve Cote d'azur şehirleri ile ilgili detayları diğer yazılarda paylaşacağım. Bu yazıda sadece Nice Karnavalından bahsetmek istiyorum.


Her yıl Şubat ayının 2. haftası başlayıp 2 hafta sürüyor. İlki 1876 da yapılmış, her yıl bir konusu oluyor 2016 yılındaki konu Medya idi. Genelde Cuma, Cumartesi, Pazar günleri bir aksiyon oluyor ona göre programa bakmak lazım.


Fiyat tabi ki her yıl değişiyordur 2016 da tribün 26 eur ayakta 11 eur. Ücretlerden bahsetmişken bence Cumartesi günü yapılan çiçek festivali için 26 eur verip tribünde oturabilirsiniz eğer ayakta izlemek isterseniz de deniz tarafından izlemenizi öneririm güneş arkanızda olacağından daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz. Akşam ki geçişlerde de kesinlikle ayakta seyretmenizi öneririm. Tüm geçişler önünüzde, elinizi uzattığınızda dokunabileceğiniz mesafede oluyor. Tribünlerden seyredenler olaya biraz daha uzak.








Karnaval Cumartesi günü (13 şubat) saat 14:30 da çiçek geçişi ile başladı. Çiçekler ile süslenmiş 20 araç sahil de yaklaşık 2 saat süren süper bir geçiş yaptı. Geçiş süresince araçların üstlerindeki rengarenk çiçekleri insanlara dağıtıyorlar. Dansçılar, sambacılar, orkestralar tam anlamı ile muhteşem bir seyir zevki. Bu arada bütün festivallerin adeti mi bilemiyorum ama tüpte, sıkılan macun iğrenç bir şey ve ilk bulaştığında leke yapıyor. Eğer üzerinize gelirse, ki gelmemesi mucize olur, hemen silmeyin biraz bekleyince donuyor daha rahat dökülüyor. Ama en garanti tedbir leke olmasından endişelenmeyecek kıyafetler giymek.









Gece aktivitesi "Işık Geçidi". Bu senenin konusunun medya olduğunu söylemiştim, medya ile alakalı birbirinden ilginç tasarımları ile 17 araç, 30 koca kafanın ve dünyanın birçok yerinden gelmiş dans ve müzik grubunun geçişi çok çok eğlenceli. Saat 21:30 Medya kralı ve Kraliçesinin geçişi ile ışık geçişi başlıyor.












Karnaval alanı ve ile ilgili birkaç pratik bilgiden bahsedeyim. Paris saldırısının etkisi ile güvenlik önlemleri çok sıkı biletinizi alırken bahsedeceklerdir ama yanınızda cam ve teneke kutu almanız yasak. Karnaval alanında yiyecek veya içecek satılan bir yer yok. Bilet alabileceğiniz gişelerin yerleri haritada belirlenmiş oluyor, biletlerinizi başlama saatinden 2-3 saat önce almanızda fayda var.





  


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder