15 Kasım 2015 Pazar

BERLİN BİRA FESTİVALİ 2015

Berlin Bira Festivali her yıl Ağustosun ilk hafta sonu başlayıp 3 gün sürüyor. Bu sene bizim de Berlin de olduğumuz 7-9 Ağustos arasındaydı. Bira sever biri olarak bu organizasyonu kaçırmak büyük şansızlık olurdu. Dönüş günümüz Cumartesi olduğundan ilk gününe katılabildik.

Bu festival Almanya'nın 2. büyük Bira Festivali. 1. malum Oktober Fest. Bu sene October Fest de denk gelemedik ama belli mi olur belki seneye onuda görebiliriz. 

Berlin Bira Festivali, Frankfurter Tor ile Karl Marx Allee arasında kuruluyor, uzunluğu yaklaşık 2 km. Bu sene 80 ülkeden 240 marka yaklaşık 2.000 çeşit bira ile festivale katılmış. Bizden de Efes oradaydı :)
Bu kadar çok bira markasının içinde insan neyi tadacağını şaşırıyor. Konu açılmışken, festival alanı boyunca 20 cl lik festival bardakları ile alacağınız biralar 2 EUR (belçikalılar biraları sanırım yüksek alkollü olduğundan daha pahalıya satıyor. leffe, duvel ve benzerleri  3 EUR). Festival Bardakları da hoş bir hatıra. 20 cl lik bardak ve boynunuza asacağını askı aparatı 6 eur.

Alanda tabi ki her şey düşünülmüş. Seyyar wc ler gayet temiz. Yiyecek alanlarında tüm dünya mutfaklarından atıştırmalıklar bulabilirsiniz. Ayrıca 3-4 tane konser alanı var. Buralar da farklı tarzlarda müzik yapan gruplar çalıyor. 

Saat 12:00 gibi hareket başlıyor gece saat 24:00 e kadar devam ediyor. Çadırlar sokaklar bağıra çağıra eğlenen insanlar ile dolu, yürümek bile zor ama en ufak bir taşkınlık yok. İnsanlar eğlenmeyi de iyi biliyor.

Özelikle bu festival için Berlin'e gelmek saçma olabilir ama denk gelsiyseniz kaçırmamanızı öneririm.



Bazı Markalar İlgiyi arttırmak için Uygulamalar Yapmış







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder